Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Η Τζούλια, οι Τζούλιες και ο πάτος

Τις τελευταίες ημέρες ζούμε στιγμές οι οποίες θα μείνουν στην ιστορία. Στιγμές συγκλονιστικές, γεγονότα συνταρακτικά, γεγονότα εθνικής και κοινωνικής σημασίας!

Μόνο που ακιρβώς δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιό γεγονός είναι το πιο συνταρακτικό: τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης ή το τσοντο-dvd της Τζούλιας Αλεξανδράτου;

Ωστόσο, η αρχική μου θλιβερή διαπίστωση είναι ότι σαν κοινωνία αποδεδειγμένα έχουμε πιάσει πάτο!
Διανύουμε μια περίοδο οικονομικής κρίσης η οποία έχει επηρεάσει όλους τους παραγωγικούς τομείς της χώρας. Οι υπόλοιποι αισχροί Ευρωπαίοι μας βάλαν χέρι επειδή οι δικοί μας αισχροί διαχειριστές του κράτους μαγείρευαν κάτι νούμερα σχετικά με το δημόσιο έλλειμα της χώρας και συν τοις άλλοις έχουμε και τους "μεγάλους τραπεζικούς οίκους" να αισχροκερδούν σε βάρος του ελληνικού κράτους. Ως εκ τούτου, ήταν αναγκαίο να ληφθούν μέτρα για την περοβόητη ανάκαμψη. Μέτρα επιβεβλημένα από την "Ενωμένη Ευρώπη". Μέτρα, για τα οποία αντί να πληρώσουν οι μιζαδόροι και τα γραβατωμένα λαμόγια που παντελόνιασαν το δημόσιο χρήμα, θα τα πληρώσουν οι απλοί δημόσιοι υπάλληλοι σε πρώτη φάση, όλος ο λαός λόγω ΦΠΑ+φόρους σε δεύτερη φάση και σε λιγο καιρό, όπως διαφαίνεται, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι χαμηλοεισοδηματίες ελεύθεροι επαγγελματίες (φυσικά πουθενά λόγος για τους καημένους βιομήχανους, μεγαλοεπιχειρηματίες και τα "υψηλά εισοδήματα"). Για να μην επεκταθώ περισσότερο, αφού λίγο πολύ είναι γνωστά, είναι μέτρα λογικής "σκατό-παξιμάδι".

Ποιός θα πίστευε, όμως, ότι τη μέρα των εξαγγελιών κανένας δεν ασχολήθηκε με την ανάκαμψη της οικονομίας πάνω από μισάωρο... παρά μόνο αφοσιώθηκε στο "Απαγορευμένο" τσοντο-dvd της Τζούλιας Αλεξανδράτου; Εκτιμώ ότι πάνω από το μισό πληθυσμό στην Ελλάδα, ασχοληθήκαμε σχεδόν αποκλειστικά με το "αυστηρά προσωπικό" dvd της αθώας Τζούλιας. Μιας Τζούλιας που αντικατοπτρίζει ξεκάθαρα το σάπιο κόσμο της showbiz, μιας Τζούλιας που έχει σλόγκαν το "στόχος είναι τα λεφτά", μιας Τζούλιας εχει καταντήσει παράδειγμα για πολλές νέες κοπέλες στο κυνήγι του εύκολου και παντός τρόπου κέρδους. Μιας Τζούλιας, θύμα του εαυτού της, έρμαιο των αντζέντηδων και image makers.

Άρτος και θεάματα... (τώρα βέβαια πάει ο άρτος...)

Τι είναι περισσότερο τσόντα άραγε, το dvd με τα κατορθώματα της διάσημης ξανθιάς κορασίδος ή η οικονομική καταπίεση που θα υποστούμε εξαναγκαστικά για να σωθεί η οικονομία της χώρας; Το dvd για το οποίο βουίζει ο τόπος ή το ότι οδεύβουμε προς οικονομικό και κοινωνικό καννιβαλισμό ώστε να σωθεί η σταθερότητα της ευρωζώνης; Τι πιο πορνό, από τον Όλι Ρεν να μας εύχεται "kalo kouragio";

Ερωτήσεις κρίσεως.



Τελικά όλοι είμαστε Τζούλιες. Γίναμε Τζούλιες σαν κοινωνία, με τη διαφορά ότι στην περίπτωσή μας δεν το απολαμβάνουν και οι δυο πλευρές! Και τελικά, μάλλον αυτό λέγεται βιασμός.

-Πότε θα συνελθουμε; -Όταν το μπουκάλι βρει πάτο... (το πιάσατε το υπονοούμενο ε;)

Σταματώ εδώ και θα κλείσω με τους πάντα επίκαιρους στίχους του Βάρναλη
Άιντε θύμα, Άιντε ψώνιο,
Άιντε Σύμβολον αιώνιο!
Aν ξυπνήσεις, μονομιάς
θά ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.

Kalo kouragio!

ΥΓ 1. Μήπως ο κόσμος έπεσε με τα μούτρα στο dvd και στα πικάντικα της Τζούλιας για να ξεχαστεί από τα ζόρια τα οποία ζει; Ίσχύει και αυτό.
ΥΓ 2. Για να ευθυμήσουμε και λίγο... τις τελευταίες μέρες έχουν ακουστεί τρελές ατάκες σχετικά με την επίμαχη επιμορφωτική ταινία. Με αυτή που γέλασα περισσότερο είναι η ακόλουθη:
"Η Τζούλια έπιασε πάτο. Το μπουκάλι όχι."
ΥΓ 3. Με τέτοιο τζίρο που έκανε η εταιρία παραγωγής και με τη φορολόγησή της ίσως εκταμιευτεί σεβαστό ποσό για την ανάκαμψη της οικονομίας. Με 3-4 τσόντες ακόμα σώθηκε η ευρωζώνη.
ΥΓ 4. Μη μου το παίζετε παρθένες... όλοι και όλες το έχετε δει το βιντεάκι...
ΥΓ 5. Δώστε τσόντα στο λαό!

5 σχόλια:

  1. Για ακόμη μια φορά ο αποπροσανατολιστικός μηχανισμός, που διαθέτει και διαχειρίζεται με οποιοδήποτε τρόπο το αστικό κράτος το οποίο δεν χορταίνει να κατασπαράζει τον κόπο και τον μόχθο του εργαζόμενου, δούλεψε όσο πιο ιδανικά μπορούσε, και ΤΗΝ κρίσιμη μέρα που ήταν η αρχή των μαύρων ημερών που θα διανύσει (για πόσο καιρό δεν ξέρουμε) ο ελληνικός λαός, μας πάσαρε τη γυναίκα, τον πόθο, το όνειρο, το ιδανικό, το σκοπό της ζωής του κάθε γενετικά άχρηστου συνανθρώπου μας (αφού δεν μπορεί τόσα χρόνια να καταλάβει ότι μας κατασπαράζουν)...και ΙΔΟΥ! άσπρισε η Ελλάδα... απ'άκρη σ'άκρη και ήταν η τελευταία αναλαμπή πριν το τέλος(;)...

    Υ.Γ. Τι έγινε ρε λούπα αρχίσανε τα blog? άρχισες να μιλάς? τι σε καταπιέζει? άντε πές τα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς τον και ας άργησε!

    ΥΓ. Οι φήμες ότι η Τζούλια ειναι πράκτορας της κυβέρνησης ελέγχονται ως ανακριβείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλα αυτη η ατακα που ακουγετε συνεχως οτι ο κοσμος ασχοληθηκε με το dvd για να ξεχασει τα προβληματα του μου εχει σπασει τα νευρα!!!ο κοσμος δεν θελει να ξεχαστει απο τα προβληματα απλα ειμαστε τοσο ελληναρες που μεχρι εκει φτανουν οι ανησυχιες μας αν η τζουλια πηρε 200000 ευρω η 300000. Γιατι σου λεει ο χοντρς, μουστακαλης πασοκος: ελα μωρε οπως κατακλεβαμε το δημοσιο τοσα χρονια κατι θα βρουμε και τωρα....οποτε ας ασχοληθω λιγο με τζουλια και τα αλλα θα γινουν. Μαλλον δεν εχει καταλαβει ο κοσμακης οτι, οτι εφαγε εφαγε.
    Και κλείνοντας εχω να πω δυο πραγματα:
    1) να φορολογηθει η εκκλησια τωρα!!!!!
    2) πρωτα να κοιταξει ο καθενας απο μας μεσα στο σπιτι του να βρει τον υπευθυνο για το δημοσιο χρεος και μετα να ριξει το φταιξιμο στους πολιτικους. Γιατι τετοιο ελλειμα δεν μπορει να δημιουργηθηκε όλο από την κατα καιρους πολιτικη ηγεσια της χωρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλπάζουσα ανεργία και για την αντιμετώπιση έντονα αντιπληθωρηστικά μέτρα, όπως η μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού. Αδιανόητη ιδεολογική οπισθοδρόμηση στις Δυτικές Κοινωνίες. Εμφάνιση των παραλογισμών του νεοφιλελευθερισμού ως προφανών και αυτονόητων. Καταστροφή ολόκληρων τομέων της παραγωγής εξαιτίας της απόλυτης ελευθερίας των κινήσεων του κεφαλαίου. Μεταμόρφωση της παγκόσμιας οικονομίας σε καζίνο και χώρο αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας. Υποβάθμιση της "αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας" στη συνείδηση του κόσμου. Θρίαμβος της "ορθολογικότητας" του καπιταλισμού!!!
    "Ορθολογικά" και τα μέτρα για να διασωθεί η ελληνική οικονομία!
    Και ακόμη "ορθολογικότερο" και το εμπόρευμα που απολαμβάνουμε, όσο σκληρό και άδικο και αν είναι το σύστημα, αυτό είναι που προσφέρει το εμπόρευμα και ας πάψουμε να γκρινιάζουμε, γιατί ακριβώς αυτό το εμπόρευμα είναι εκείνο που θέλουμε. Άλλωστε από μικροί έχουμε μάθει μόνο αυτό να θέλουμε και όχι οτιδήποτε άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ λιακος:
    Έχεις δίκιο, στο ότι όλοι φταίμε για το δημόσιο χρέος. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Βλέπεις, κανένας μας δεν ζητούσε αποδείξεις, αλλά τώρα που μας το είπε ο Γιωργάκης τις κυνηγάμε με το δίκανο. Αντιπροσωπευτκό δείγμα της φορολογικής συνείδησης του Έλληνα. Όμως, θα ήταν λάθος αν τα ισοπεδώναμε όλα, καθώς δεν είναι όμοια η δικιά μου και δικιά σου συμβολή στο δημόσιο χρέος, όσο εκείνη των μεγαλομιζαδόρων ψηλά ιστάμενων, των γιατρών τύπου Κολονακίου κλπ κλπ.
    Η εισφοροδιαφυγή είναι μεγάλο πρόβλημα. Το πρώτο βήμα προς την αντιμετώπισή τουω είναι να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει πρόβλημα. Προς το παρόν το αποδεχόμαστε επιδερμικά. Πείτε μου ποιός θα είναι αυτός που θα κάνει το πρώτο βήμα προς τη φορολογική ευσυνειδησία (από το πιο στοιχειώδες, την απαίτηση απόδειξης, μέχρι το πιο σύνθετο, τη μελετημένη φοροδιαφυγή); Αφού όλοι κοιτάζονται μεταξύ τους, λέγοντας "-Εσύ πρώτος! -Όχι, εσύ πρώτος!"; Πόσο μαλλον σε μια χρονική στιγμή που έχει χαθεί κάθε εμπιστοσύνη απέναντι στους νόμιμα εκλεγμένους εκπρωσώπους του λαου. Ποιός θα δώσει το "καλό παράδειγμα"; Το καλό παράδειγμα πρέπει να το δινουμε εμέις καθημερινά, πρώτα στον εαυτό μας, όμως η αρχή πρέπει να γίνει με τη σωστή φορολόγηση και τιμωρία εκείνων που αντί να διαχειριστούν το δημόσιο χρήμα, το τσέπωσαν.
    Και κάτι ακόμα, μου άρεσε η περιγραφή "Γιατι σου λεει ο χοντρς, μουστακαλης πασοκος: ελα μωρε οπως κατακλεβαμε το δημοσιο τοσα χρονια κατι θα βρουμε και τωρα....οποτε ας ασχοληθω λιγο με τζουλια και τα αλλα θα γινουν", το σκέφτομαι σαν εικόνα και γελάω!
    Τέλος, συμφωνώ στο να φορολογηθεί η εκκλησιαστική περιουσία. Η εκκλησία συγκέντρωσε τόσο πλούτο, δικαιολογημένα, λόγω κατακτητών, διωγμών και κατατρεγμών, αν ανατρέξουμε στην ιστορία. Οι ανάγκες των καιρών όμως είναι διαφορετικές και τώρα τα χρήματα χρειάζονται να αξιοποιηθούν.
    Επίσης, να φορολογηθούν και οι κλαριτζήδες γιατί αυτοί τα βγάζουν όλα μαύρα! :P
    _______________________________
    Με χαροποιεί ιδιαίτερα η συμμετοχή σας και τα σχόλιά σας, καθώς αυτός είναι ένας από τους στόχους μου, δημιουργώντας αυτό το blog. Μου αρέσει πάρα πολύ αυτός ο συγκροτημένος και δομημένος διάλογος. Σας ευχαριστώ.
    _______________________________
    Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να σταθώ στο πόσο επίκαιρη είναι η παροιμία "ο κόσμος καίγεται και το μ@#$ χτενίζεται (πίνει σαμπάνια για την ακίβεια". Κυρίως όμως στο ότι ως νεοέλληνες μάθαμε και γίναμε ηδονοβλεψίες. Γεννημένοι μέσα σε ένα χαλασμένο σύστημα, τα προβλήματα πλέον δε μας κάνουν αίσθηση και τείνουμε να τα θεωρούμε λογικά, όλη μας η ψυχαγωγία περιορίζεται στα κους-κους της showbiz και στα φασόν καλλιτεχνικά ταλέντα. Χάνουμε την ποιότητα του εαυτού μας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε όμως και εμείς ένα εργαλέιο "εξουσίας" στο χέρι: το τηλεκοντρόλ. Άμα χρησιμοποιηθεί σωστά και δεν τρώμε αβίαστα όλη τη σαβούρα, θα ανατραπούν αρκετά πράγματα. Επίσης, χρειάζεται ο πνευματικός και καλλιτεχνικός (κυριολεκτικά) κόσμος της χώρας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Μακριά απο γραφικότητες, να επιχειρήσει τη αφύπνηση του νεοέλληνα. Δύσκολο εγχείρημα, ειδικά άμα βγει και 2ο dvd της Τζούλιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για πες και συ...