Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Τιτανομαχία...

Τιτανομαχία... χωρίς Τιτάνες!

Βραδιά κινηματογράφου η χθεσινή και το μενού περιελάμβανε την πολυαναμενόμενη 3D προβολή της ταινίας "Clash of the Titans" ή "Τιτανομαχία" -κατά την απόδοση στα Ελληνικά-.

Αμφιταλαντεύομαι για το πόσο ευθύς θα πρέπει να είμαι τώρα και τελικά αποφασίζω να δηλώσω: ΜΟΥΦΑ!

Η παροιμία "όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι" επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά.
Πολύ πετυχημένα οι Hollywoodάδες σε ενθουσιάζουν και σου φουσκώνουν τη φαντασία με ένα εξαιρετικά "πιασάρικο" trailer
σου λένε κιόλας ότι θα είναι και 3D... τι άλλο θέλεις;
Σκέφτεσαι, δράση θα έχει, ξύλο θα έχει, σπαθιά, βέλη, θεούς, τιτάνες σε 3D... δεν πρέπει να το χάσω!
Πηγαίνεις έπειτα χαρούμενος σε ένα πολυκινηματογράφο (σαν το πολυμίξερ), ακουμπάς 8+3=11 ευρώ στο ταμείο για εισιτήριο και γυαλιά, στρογγυλοκάθεσαι στις αναπαυτικές θέσεις, γουστάρεις με τα 3D "προσεχώς", ξεκινάει η ταινία και ενθουσιάζεσαι και τελικά διαπιστώνεις ότι φοράς-δε φοράς γυαλιά είναι το ίδιο και ότι όλο το έργο πρόκειται για ένα βιαστικό remake της ομώνυμης ταινίας του '81 και επειδή γίνονται όλα τόσο γρήγορα δεν προλαβαίνεις ούτε να ξενερώσεις με την ησυχία σου.
Πού είναι οι μάχες ρε παιδιά;
Πού είναι ο υπεργαμάτος μας ήρωας και σιγά τι κάνει;
Που είναι ο αδυσώπητος πόλεμος μεταξύ θεών και θνητών που ξεκίνησε; (The clash begins λέει η αφίσα)
Πού είναι η καταιγιστική δράση που όλοι περιμένουμε;
Και πού είναι όλα τα τσιμπράγκαλα, διαόλια, τιβόλια που πρέπει να έρχονται κατά πάνω μου λόγω 3D;
Οέο;

[*]

Μια μέτρια ταινία με βιαστική πλοκή και τίποτα παραπέρα.
Αγαπητά μου παιδία, γνώμη μου είναι να μην πάτε να το δείτε στο cinema. Δεν αξίζει. Περιμένετε να βγει σε dvd και δείτε το σπίτι σας. Ή απλά κατεβάστε το τώρα ως καλοί διαχρονικοί πειρατές. Στην τελική, αν θέλετε να πάτε ντε και καλά cinema, δείτε την απλή παράσταση (αν υπάρχει) και όχι 3d. Πραγματικά δεν αξίζει, πιστέψτε με!


[*]
### Spoiler alert: το κομμάτι αυτό το γράφω εδώ, επειδή αναφέρει αποσπάσματα από την ταινία και δε θέλω να σας χαλάσω την έκληξη. Εαν θέλετε, δεν το διαβάζετε ###

  • Πρόκειται απλά για παραλλαγή του μύθου του Περσέα και της Ανδρομέδας.
  • Τιτανομαχία λέγεται η ταινία, έναν τιτάνα είδαμε στο τέλος για 2 λεπτά ονόματι Κράκεν (βγαλμένο καθαρά από την ελληνική μυθολογία ε)
  • Κάθε μάχη να διαρκούσε και κανα 5λεπτο... από δράση δε, άλλο πράμα, τι να σας λέω. Τύφλα να 'χουν οι 300...
  • Του φτιάξαν του Περσέα μια ασπίδα από το καύκαλο ενός γιγάντιου σκορπιού, που κατάφεραν μετά από μαχη να σκοτώσουν, και η ασπίδα αυτή ήταν αδύνατο να διαπεραστεί και να τρυπηθεί. Νωρίτερα, βέβαια, ο Περσέας είχε σκοντώσει έναν τέτοιο σκορπιό, τρυπώντας τον και περνώντας ολόκληρος από μέσα του...
  • Ακόμη δεν καταλάβαμε γιατί ο μόνος που θα μπορούσε να σκοτώσει το Κράκεν ήταν ο Περσέας, αφού άφεθηκε να εννοηθεί ότι υπήρχαν και άλλοι ημίθεοι.
  • Ο Περσέας σκότωσε τη Μέδουσα, χωρίς να την κοιτάξει κατάματα, αλλά βλέποντας τον αντικατοπτρισμό της στο εσωτερικό της ασπίδας του. Ως εδώ ΟΚ. Πώς, όμως φαινόταν το είδωλο της Μέδουσας ορθό και όχι ανεστραμμένο, στην κοίλη επιφάνεια αποτελεί αναπάντητο ερώτημα.
  • Αυτό το Κράκεν που λέτε, τζούφιο εντελώς. Δε φτάνει που χρειάστηκε κανα μισάωρο μέχρι να βγει απ' το νερό, λίγο γαβ γαβ έκανε και μετά ο Περσέας άναψε το φλας της Μέδουσας και το έκανε πέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες και συ...