Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Σωκράτης Μάλαμας στο Καταφύγιο Πραμάντων (Στρουγγούλα)

Ήταν μια πολυαναμενόμενη συναυλία.
Ιδιαίτερα, αφού επρόκειτο να γίνει και πέρσι, αλλά ο άστατος καιρός δεν το επέτρεψε.
Φέτος, όμως, ουρανός και βουνό έδωσαν τη συγκατάθεσή τους να πραγματοιηθούν οι εκδηλώσεις της "Φωνής Βουνόντων" και την Πέμπτη, 12/8, η συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα.

Έτσι, από νωρίς το απόγευμά στα Πράμαντα άρχισε να συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου, τόσο από τα Γιάννενα, όσο και από άλλα μέρη της Ελλάδας. Καθώς πλησίαζε η ώρα της συναυλίας, το κομβόι των "Σωκρατικών" μουσικόφιλων έπαιρνε το δρόμο προς το Καταφύγιο της Στρουγγούλας, άλλοι με τα αυτοκίνητά τους, άλλοι πιο "θαρραλαίοι" με τα πόδια τους.

Παρά το αδιαχώρητο και την πολυκοσμία στο καταφύγιο, κανείς δε μπορεί να αρνηθεί ότι το τοπίο ήταν εντυπωσιακό, καθώς η σκηνή ήταν στημένη στα ριζά του βουνού, σε υψόμετρο 1.300 m. Σε αυτήν την υποβλητική τοποθεσία και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, λίγο πριν τις 22.00, η στιβαρή φωνή του Μάλαμα ξεκίνησε τις περιπλανήσεις της σε παλιά και νέα τραγούδια, κερδίζοντας το πολυπληθές κοινό και κυρίως τους πιο ένθερμους ακροατές που στέκονταν προστά στη σκηνή.

"Ρε Σωκράτη, τι λες τώρα, που θα παίζεις ως τις 4 η ώρα" ήταν το σύνθημα που επικρατούσε στις τάξεις των "Σωκρατικών". Αν και έπαιξε, εν τέλει, ως τις 00.30 κατάφερε και άφησε ικανοποιημένο το απαιτητικό κοινό ερμηνεύοντας την "Πριγκηπέσσα", "Τα πάγια", το "Στα είπα όλα", "Τα διόδια", το "Μέρμηγκα", το "Τίποτα δε χάθηκε", τον "Αποσπερίτη", το "Νυχτολούλουδο" και πολλά άλλα.
Φωτογραφίες από τη συναυλία


Υ.Γ.1 Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε πόσο μικρός είναι ο κόσμος.
Υ.Γ.2 Μετά τη συναυλία ακολούθησε στάση και πότο στο μοναδικό Super Pramadise, το οποίο φέτος συμπληρωσε 5 χρόνια λειτουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες και συ...