Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

Ο αρχιτέκτονας του mashup: The Reborn Identity

ή αλλιώς Gavin Burrell, ο Βρετανός μουσικός παραγωγός που από το 2007 κόβει και ράβει μουσικά κομμάτια με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Και πώς άλλωστε να μην είναι καθηλωτικά τα αποτελέσματα της δουλειάς του, αφού διαλέγει εκλεκτά τραγούδια, τα οποία, συνδέει και συνθέτει μεταξύ τους (mashup) με αριστοτεχνικό τρόπο.
Το καλύτερο, όμως είναι το ότι δεν αρκείται στη μίξη μόνο μουσικών τραγουδιών, αλλά και των αντίστοιχων video clips. Φυσικά το οπτικοακουστικό δημιούργημα, είναι αντάξιο της μαεστρίας του.

Από τις δημιουργίες του είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ποιά είναι η καλύτερη. Ωστόσο, τα mashups που πραγματικά με εντυπωσίασαν και ακούω τακτικά είναι το Spirit world, το In for the Kooks και το πρόσφατο Washed down the wire.

Απολαύστε!

Radiohead: "Street Spirit (Fade Out)" + Morcheeba ft Manda: "Gained the World" + Digitalism: "Taken Away" + Eliza Lumley: "Street Spirit"


La Roux: "In for the Kill" + The Kooks: "Always Where I Need To Be"


Athlete: "Wires" + Morcheeba ft Thomas Dybdahl: "Washed Away" + Dierks Bentley: "Free and Easy (Down the Road I Go)" + Morcheeba ft Judy Tzuke: "Enjoy the Ride"

Περισσότερα, στο site http://www.rebornidentity.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες και συ...