Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Τι απέγιναν τα beat-hits?

Δε θεωρώ τον εαυτό μου clubber.
Ωστόσο, "σαν μικρό παιδί" και γω, έχω αφιερώσει αρκετό χρόνο από τα νεανικά μου χρόνια, με το να ακουμπάω τον οβολό μου και να "τα σπάω" στα in clubs της εποχής με τα gamata ονόματα όπως Prova, Privilege, Vogue, Venue, Must, MyClub, Loud...
Θυμάμαι τότε... παρατηρώ τώρα... και συγκρίνω.
(παρενθεσις: είναι πολλά αυτά που έχουν αλλάξει την τελευταία δεακαετία στο κομάτι της διασκέδασης, προς το παρόν θα σχολιάσω το θέμα μουσική. Α, άνοιξε και το MyClub! κλείνει παρενθεσις)
Συγκρίνω λοιπόν τη μουσική που παίζεται. ΟΚ, δεν είμαι crazy fan αυτής της μουσικής, όμως νομίζω ότι κατέχω τα στοιχειώδη ώστε να κρίνω.
Για να μη πολυλογώ: Τι απέγιναν τα καλά, πιασάρικα, δυναμικά, ξεσηκωτικά beatάκια;
Από τα hits των τελευταίων 2 χρόνων, τίποτα δε συγκινεί πλέον. Δε μένει. Δε διασκεδάζει. Δεν ξεσηκώνει το νωχελικό θαμώνα που κρατώντας το ποτό στο ύψος του στήθους, πουλάει μούρη.
Τέλος. Για μένα τα ωραία dance κομμάτια, είτε πιο laidback είτε πιο δυνατά έχουν σταματήσει να βγαίνουν. Οι super-duper djδες αρκούνται σε remix-on-the-mix-of-the-remix. Τα καλά maintream κομμάτια με τις house, trance, dance επιρροές, για το 2011 που είναι;
Ή πουθενά ή δεν αποτελούν το σύγχρονο mainstream.
Το 2ο, όντως ισχύει, αφού αυτό που προωθείται σταν new trend στα clubίδια είναι το νέο-RnB σε οποιαδήποτε έκφανσή του και βεβαίως το νεο-ελληνάδικο σε οποιαδήποτε μετάλλαξή του.
Πού πήγαν τα ωραία χρόνια του "Kamasutra", του "Sandstorm", του "Insomnia" ή του "Zombienation"; Ελάτε, μεταξύ μας τώρα, παραδεχτείτε το, ότι σας έχουν λείψει αυτά τα hits. Μόνο και μόνο την εισαγωγή τους να ακούσετε τα νοσταλγείτε.

Και τώρα: Blast from the past. Για να καταλάβετε τι εννοώ ρωτώντας Τι απέγιναν τα beat-hits?
Σπάστε τα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες και συ...