Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Στα 3/4 iPhone o κατώτατος μισθός...

Μαθαινω ότι εξαντλήθηκε η πρώτη παρτίδα iPhone 5 στην Ελλάδα. Λόγω μεγάλης ζήτησης ή λόγω περιορισμένων τεμαχίων; Χμ. Πάντως το φαινόμενο iPhone είναι συναρπαστικό. Μικροί μεγάλοι γι' αυτό θα μιλάνε, νέοι γέροι και παιδιά θα τρέξουν να το προμηθευτούν αλλά και όσοι αποφασίζουν να μην το αγοράσουν (είτε λόγω κόστους είτε λογω ιδεολογίας) σίγουρα το ζηλεύουν και το ποθούν. Κρατώντας ένα iPhone 5 είσαι ένας μικρός βασιλιάς - κι ας μην ξέρεις να το χρησιμοποιείς.
Διαφωνεί κανείς ότι αυτό είναι το σημερινό lifestyle;

Κοιτάζω τις τιμές του νέου supergadget. Υπάρχει διακύμανση από 739 έως 970 €. Δηλαδή κάτι παραπάνω από ένα βασικό μισθό ή μια αρχική σύνταξη, πράγματα που μπορεί να στερηθεί ο Ελληνάρας (και κάθε -αρας) για να είναι μοδάτος και μουράτος.
Συνεπώς, στην Ελλάς (και τον Κόσμο) του 2012 μπορούμε αλλάξουμε κάποιες μονάδες μέτρησης.

Π.χ.:

Πρώτος μισθός δημ. υπαλλήλου (μεικτός)

Εισφορά στο ΤΣΜΕΔΕ (κάτω 5ετίας):

Ενοίκιο γραφείου:

Αγορά μεταχειρισμένου IX Τoyota Yaris Luna 5D Diesel 1.4 D4D 2007
Και πάει λέγοντας.

Δεν είναι η πρόθεσή μου να κάνω κήρυγμα. Εξάλλου οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι fan της τεχνολογίας και της αίγλης που εκπέμπουν τα hi-tech gadgets, όμως με συναίσθηση του value-for-money (να γιατί έχω αυτό).
Κατά γενική ομολογία, Apple και Samsung έχουν βγάλει υπερsmartphones, εξαιρετικά για επαγγελματική χρήση, που όμως στοχεύουν στο μέσο καταναλωτή. Ο μέσος καταναλωτής είναι διατεθημένος πλέον να στερηθεί (ή κι αν δε στερηθεί, πάλι μπαίνει στον προαναφερθέντα συσχετισμό τάξης μεγεθών) ακόμη και τα προς το ζειν, για να αγοράσει τελικά απλά ένα τηλέφωνο.
Ναι, για το μέσο καταναλωτή το iPhone 5 και οι αναγωνιστές του είναι απλά τηλέφωνα που μπορεί να μιλά και προσπαθεί να μάθει πώς στέλνεις SMS. Πες μου, καλέ μου άνθρωπε, σε τι περισσότερο αξιοποιείς το iPhone σου; ΟΚ βγάζεις φωτογραφίες. Επειδή ξέρεις να πιάνεις wifi, τις βάζεις στο instagram. Θα ακούσεις και μουσική από το youtube, και θα κάνεις και τσεκ ιν στην καφερτέρια. Ρε τσεκμασίν, έλα τώρα, παραδέξου το, αυτό που σε νοιάζει περισσότερο είναι να γράφει κάτω από το status σου στο facebook, via iPhone. Like! Πώς βρε δύσμοιρε, αφού δε θα έχεις για να πληρώσεις το συμβόλαιο του κινητού σου;
Γι' αυτό, είναι κρίμα να μπαίνει κανείς στο τρυπάκι της ποζεριάς σπαταλώντας ένα καφάλαιο για το οποίο δε θα κάνει ποτέ μα ποτέ απόσβεση - εκτός και αν το βρεί τζάμπα.
Είσαι bussinessman ή hi-tech επαγγελματίας; Εξαρτάται η δουλειά σου από έναν super δυνατό επεξεργαστή κινητού τηλεφώνου; Τι; Όχι; Τότε κάνε την αρχή με αυτό το άιΦον και  στην πορεία θα βρείς αυτό που σου ταιριάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες και συ...