Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ο Chavez, έχασε τη "μάχη"...

...και όχι τον "πόλεμο", αφού έχει αφήσει πλούσια και δυναμική πολιτική κληρονομιά, η οποία θα συνεχίσει τον αγώνα του και τα ιδεώδη του.
O Chavez, ο ηγέτης του λαού της Βενεζουέλας πέρασε πια στην ιστορία.
Λατρεύτηκε από πολλούς, μισήθηκε από άλλους τόσους. Γιατί; Διότι τόλμησε και κοίταξε στα μάτια "άγρια θηρία". Εξαιρετικά δύσκολος να νικηθεί.
Τελικά, τον νίκησε ο καρκίνος.

Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, Μορντούρο, έκανε λόγο για "εχθρικό δάκτυλο" σχετικά με τον καρκίνο του Τσάβεζ και μάλιστα απέλασε τους δύο διπλωμάτες των ΗΠΑ.
"Εντάξει μωρέ", θα έλεγε κάποιος, "κλασσικές κομμουνιστικές γραφικότητες και θεωρίες συνομωσίας που για όλα φταίνε οι αμερικάνοι".

Και αμέσως μου ήρθε στο μυαλό το ντοκυμαντέρ του Στέλου Κούλογλου, "Εξομολήγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου", που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο-ομολογία του John Perkins, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με το έργο του "οικονομικού εκτελεστή" για λογαριασμό της CIA.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία παρακάτω:

Αφού την παρακολουθήσατε, αρανρωτηθείτε:
"Μήπως έχουν λόγο οι υποστηρικτές του Τσάβεζ να πιστεύουν ότι υπάρχει δόλος πίσω από τον θάνατο του ηγέτη τους; Μήπως δεν έχουν μπουχτίσει από αντίστοιχα παραδείγματα; Μήπως δεν ξέρουν πια τι να πιστέψουν; Μήπως, εν τέλει, δεν είναι και τόσο γραφικοί;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες και συ...