Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

1101: Τα αποκαλυπτήρια

Και το μεγάλο μυστήριο λύθηκε, για να ηρεμήσουν οι ευκολόπιστοι που περίμεναν στη γωνία ένα νέο κόμμα ή μια βαρουφάκικη λαίλαπα.
Το The Press Project είναι ένα ενδιαφέρον και καλό ειδησεογραφικό και δημοσιαογραφικό site. Και λέγοντας site το αδικώ, καθώς πρόκειται για κάτι περισσότερο, κάτι σε διαδικτυακό ΜΜΕ.
Το κρίνω ενδιαφέρον και καλό, όχι (μόνο) για την τοποθέτησή του στο πολιτικό γίγνεσθαι της σύγχρονης ζωής, αλλά γιατί τα παιδιά που το "τρέχουν" κάνουν τρομερή δουλειά αναλύοντας την επικαιρότητα, τεκμηριώνοντας τα γεγονότα δίνοντας στον αναγνώστη χειροπιαστή ενημέρωση κόντρα στα ξεφτυλισμένα -πλέον- μέσα των καναλαρχών (π.χ. κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του πρώτου 5-μήνου 2015, τη δουλειά τoυ TPP πάνω στη μετάφραση των drafts και στην ανάλυση και αντιπαραβολή των κειμένων δεν την έκαναν ούτε τα ίδια τα διαπραγματευόμενα κλιμάκια).
Ε, τώρα, το πάνε ένα βήμα πιο πέρα, στο στήσιμο ενός εναλλακτικού, σύγχρονου Μέσου, χρηματοδοτούμενο από τη βάση του, δηλαδή τον "καταναλωτή" με στόχο την ανεξάρτητη και ερευνητική δημοσιογραφία. Και προφανώς ζητούν τόσο τη χρηματοδότηση, όσο και την ενεργή συμμετοχή του κοινού μέσω της ανάδρασης (feedback)

Διάβασα το κείμενο σχετικά με τους 1101, παρακολούθησα το βίντεο και ομολογώ ότι προς το παρόν δεν αντιλαμβάνομαι πλήρως το πώς θα λειτουργήσει και πού το πάνε. Είναι κάτι ξένο για το περιβάλλον της ενημέρωσης στην Ελλάδα, σίγουρα παράξενο για τον μέσο τηλεθεατή-αναγνώστη και εκτιμώ ότι θα χρειαστεί πολύ χρόνο.
Αντιλαμβάνομαι όμως την πρόθεση. Και σίγουρα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον εγχείρημα και σίγουρα αξίζει την προσπάθεια.

Ένα απόφθεγμα λέει "Είσαι ό,τι τρως".
Και η Ελλάδα που "τρώει" το δελτίο των 20:00 χρειάζεται να αλλάξει "διατροφή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες και συ...