Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

Ο Φοίβος Δεληβοριάς κάνει τον καλύτερο γάμο

Ναι, ο Φοίβος Δεληβοριάς κάνει το καλύτερο πάντρεμα. Θα εξηγηθώ, για να μην παρεξηγηθώ.
Το τριήμερο της Αποκριάς του 2017 μας βρήκε στην Αθήνα για ένα γάμο (τι σύμπτωση κι αυτή) εκλεκτών φίλων (Μιχάλη και Εύα να ζήσετε!), οπότε οι μέρες αυτές ήταν γεμάτες από πρόγαμο, γλέντι, αντάμωμα παλιών φίλων, γάμο, γαμήλιο γλέντι και βόλτες στην Αθήνα.
Για τον επίλογο αυτής της εξόρμησης παρευρεθήκαμε και σε ένα άλλο "παντρολόγημα", σε εκείνο του Φοίβου Δεληβοριά που μαζί με τους "ΓΙΑΝ ΒΑΝ" παρουσίαζε τον "Διπλοπαντρεμένο". Πού; Στο Hotel Ερμού. Πότε; Κυριακή 26/02, απόγευμα. Ήταν η 4η και τελευταία Κυριακή από τις προγραμματισμένες εμφανίσεις του Φοίβου, σε κάθε μια από την οποία είχε και από έναν καλεσμένο.
Η ιδέα; Να παντρέψει το "πρέπει" με το "δεν πρέπει", το "ποιοτικό" με το "μπανάλ" και να βγάλει κάτι όμορφο από εκεί που το lifestyle δεν αφήνει να βγει. (Για να γίνει κατανοητό: πρώτη καλεσμένη του Φοίβου ήταν η Άννα Βίσση...)
Αυτήν τη φορά καλεσμένος ήταν ο Σπύρος Σιώλος, λεβέντης, ο καλύτερος του κάμπου, στα πρότυπα του Γιάννη Καψάλη.
Ήταν ένα απογευματινό γλέντι, με γουστόζικο λαϊκοδημοτικό προσανατολισμό, με πολύ ωραία ενορχήστρωση και έναν εντελώς ακομπλεξάριστο Φοίβο Δεληβοριά που τα δωσε όλα.
Και αγαπημένα τραγούδια μας είπε (Αφού δε μ' αγαπάς, Μπάσταρδος γιος, Χάλια, Καθρέφτης, Αυτή που περνάει, Σε βλέπω σαν φίλο, Καλλιθέα, Εκείνη κ.α.), και ιστορίες μας είπε (Η γυναίκα του πατώκου, Η μποσα νοβα του Ησαία, Υβρεοπομπή, Ο διπλοπαντρεμένος) και ήπιαμε και χορέψαμε.
Περιμέναμε έναν ακόμη καλεσμένο, ο οποίος είχε ανακοινωθεί τις προηγούμενες ημέρες, τον Δημήτρη Μυστακίδη. Μείναμε όμως με το χατίρι, γιατί δεν εμφανίστηκε τελικά εξ αιτίας κάποιου απροόπτου.
Το κενό του Μύστακα ανέλαβε να καλύψει ξανά ο Φοίβος, παίζοντας τη "Γυφτοπούλα" του Μπάτη και τέλος,  το παντρολόγημα ολοκληρώθηκε με Σπύρο Σιώλο ξανα.

Γι' αυτό λοιπόν, ο Φοίβος Δεληβοριάς έκανε το καλύτερο γάμο. "Έντεχνο" και "Λαϊκοδημοτικό" ζουν βιο ανθόσπαρτο. Και εμείς κλείσαμε με τον πιο όμορφο τρόπο τη γαμήλια εξόρμηση. Και βγάλαμε και το απωθημένο μας να ακούσουμε ζωντανά Δεληβοριά. 
Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες και συ...