Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Οι Scorpions στα Γιάννενα.... yeah!

Όταν έγινε το 1ο Castle Rock Festival στα Γιάννενα, ο δήμαρχος μέσα στα πολλά και διάφορα που ανέφερε στο χαιρετισμό του πέταξε και την ατάκα "...και σε μερικά χρόνια να έρθουν στα Γιάννενα οι Scorpions..."
Και ναι, λοιπόν, η ευχή γίνεται πραγματικότητα εν έτει 2010!


Το θρυλικό συγκρότημα, μετά την πετυχημένη περσινή του περιοδεία σε Λάρ(ι)σα, Ξάνθη, Μυτιλήνη κλπ, φέτος έρχεται στα Γιάννενα (5 Ιουνίου) στο πλαίσιο του τελευταίου του tour, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι το 2012.
Μετά, λένε, οι Scorpions θα διαλυθούν, όπως κάνουν κάθε φορά πριν από κάθε πρόσφατο tour τους... μέχρι να διοργανώσουν νέα περιοδεία. Προσωπικά πιστεύω ότι ακόμα και η συντέλεια του κόσμου να έρθει το '12, οι Scorpions δε διαλύονται: θα σταματήσουν αφήνοντας τα κόκκαλά τους επί σκηνής! - ή όταν εξασφαλίσουν μια καλή σύνταξη - :p

Πάντως πέρα από το χιουμοριστικό και σατυρικό ύφος... θα πρέπει να επισημάνω ότι πρόκειται για ένα μεγάλο μουσικό γεγονός για τα Γιάννενα και για όλη τη δυτική Ελλάδα. Δεν ξέρω αν έχει ξαναγίνει συναυλία τέτοιου βεληνεκούς, πέρα από τους Whitesnake στο 3o Castle Rock Festival. Θα είναι αξιόλογη εμπειρία να δει κανείς τους Klaus Meine, Rudolf Schenker, Matthias Jabs, James Kottak και Pawel Maciwoda από κοντά και να απολαύσει επιτυχίες με τις οποίες μεγάλωσαν γενιές και γενιές!
Τη συναυλία θα ανοίξουν οι George Gakis & The Troublemakers και πριν από αυτούς θα παίξει σαν support group κάποιο τοπικό hard rock συγκρότημα, το οποίο θα επιλέξουν οι ίδιοι οι Scorpions, μετά από αξιολόγηση των demo που θα κατατεθούν!

Η συναυλία θα διεξαχθεί στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων "Οι Ζωσιμάδες", το Σάββατο 5 Ιουνίου.
Σύμφωνα με τις πρόσφατες πληροφορίες, οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 33€ αρένα, 40€ κερκίδες, 25€ φοιτητικό. Η προπώληση λένε ότι έχει αρχίσει, αλλά εγώ ούτε stands έχω δει, ούτε καν αφίσες.
Αναμένουμε λοιπόν, to rock like a hurricane!




Αναλυτικά το πρόγραμμα της περιοδείας των Scorpions εδώ.

Υ.Γ. Καλώ τους φίλους από το ΤΚΒΟΤΕ να κάνουν ένα μεστό, γεμάτο μουσική γνώση, αφιέρωμα για τους Scorpions, όπως μόνο αυτοί ξέρουν! :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες και συ...