Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

05/05/2010

Σήμερα (5/5/10) μετράμε 3 νεκρούς και μια νίκη του συστήματος.

3 νεκροί από τον εμπρησμό της τράπεζας.
Τον εμπρησμό που προκάλεσαν κουκουλοφόροι αντιεξουσιαστές(;), εξουσιαστές(;), προβοκάτορες(;) - δεν έχει σημασία καθότι όλοι αποτελούν μηχανισμό του συστήματος.

Και το σύστημα, για μια ακόμη φορά, δούλεψε άψογα, παίζοντας όμως το δυνατό του χαρτί.
Σε μια χρονική στιγμή που σε όλη την Ελλάδα διεξήχθησαν ίσως οι πολυπληθέστερες διαδηλώσεις των τελευταίων χρόνων προτάσσοντας ίσως τα πιο καίρια και ουσιώδη αιτήματα, ενεργοποιήθηκε εντέχνως ο αποπροσανατολιστικός μηχανισμός του συστήματος.

150.000 διαδηλωτες στην Αθηνα σήμερα, μεγαλο ποσοστό των οποίων αποτελούνταν από απλό κόσμο, εργαζόμενους, άνεργους, μικρούς, μεγάλους και που δεν έχουν καμια σχέση με τους μάχιμους διεκδικητές των παλαιότερων κινητοποιήσεων: επισκιάστηκε από τη θλιβερή είδηση του χαμού  (δολοφονίας) των 3 τραπεζικών υπαλλήλων. Να πόσο τραγικά πάλι αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη, εκφοβίζονται οι εν δυνάμει διαδηλωτές και σπείρεται η διχόνια!

Ούτε θα κράξω "Ντροπή" ούτε θα καταφύγω σε ευχολόγια. Να ζητήσω ο καθένας να αναλάβει τις εθύνες του; Έχει καταντήσει γραφικό και γελείο. Να καταδικάσω τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται; Τόσες φορές που την καταδίκασαν οι 300 της βουλής σήμερα, φτάνει για όλους.
Ό,τι και να πει κανείς, οι 3 αυτοί άνθρωποι δεν έρχονται πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες και συ...