Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Σσσσ... αρχίζει!

Μουντιάλ 2010
Παγκόσμιο Κύπελο Ποδοσφαίρου...
Απόλυτο ποδοσφαιρικό γεγονός...
Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου...
...και ένα σωρό άλλες γραφικές εκφράσεις.

Όπως και να το χαρακτηρίσει κανείς... το σίγουρο είναι όσο θα διαρκέσει θα αποτελεί τη νο.1 ενασχόληση και θα μονοπωλεί το ενδιαφέρον του αντρικού πληθυσμού. Στη δουλειά, στο φαγητό, στην ξεκούραση, στην έξοδο, (και κατά κάποιο τρόπο στο κρεβάτι) θα αποτελεί το κύριο θέμα.

Για το λόγο αυτό, καλό θα είναι, ο γυναικείος πληθυσμός να λάβει σοβαρά υπόψη τo "Υπόμνημα συμπεριφοράς γυναικών κατά τη διάρκεια του Mουντιάλ" (video από Ράδιο Αρβύλα):
Φυσικά αυτές οι οδηγίες μπορούν κατά παρέκκλιση και με ανάλογη προσαρμογή να επεκταθούν και σε οποιονδήποτε άσχετο με τη μπάλα, ο οποίος π.χ. ακούγοντας τη λέξη mundial νομίζει ότι πρόκειται για μπουζούκια της παραλιακής.

Παγκόσμιο Κύπελο Ποδοσφαίρου 2010 λοιπόν, το οποίο φέτος διοργανώνεται από τη Νότια Αρφική.
Οι όμιλοι εθνικών ομάδων που έχουν κληρωθεί είναι:
[1]
Ουρουγουάη
Μεξικό
Γαλλία
Νότια Αφρική

[2]
Νιγηρία
Νότια Κορέα
Ελλάδα
Αργεντινή


[3]
ΗΠΑ
Σλοβενία
Αλγερία
Αγγλία

[4]
Αυστραλία
Γκάνα
Γερμανία
Σερβία

[5]
Δανία
Ολλανδία
Καμερούν
Ιαπωνία

[6]
Ιταλία
Νέα Ζηλανδία
Σλοβακία
Παραγουάη

[7]
Βόρεια Κορέα
Βραζιλία
Ακτή Ελεφαντοστού
Πορτογαλία

[8]
Ισπανία
Ονδούρα
Ελβετία
Χιλή

Ο όμιλος της εθνικής Ελλάδας θυμίζει πάρα πολύ το Μουντιάλ του '94 στις ΗΠΑ... όπου η καημένη εθνική δεν προλάβαινε να μαζεύει γκολ... Γι' αυτό και οι οργισμένες -αλλά και απολαυστικές- αντιδράσεις του Αλκέτα Παναγούλια στα αποδυτήρια (βλ. παρακάτω video):


Είμαστε στο 2010 όμως, με την εθνική του Ρεχάγκελ να έχει κατακτήσει το Euro 2004 και να καλείται από το Σάββατο (12/6) να φανεί αντάξια των απαιτήσεων του ομίλου.
Η αποστολή της ενθκής ομάδας που ταξίδεψε στη Ν. Αφρική απότελείται από τους:
Τερματοφύλακες: Μιχάλης Σηφάκης (Άρης), Αλέξης Τζόρβας (Παναθηναϊκός), Κώστας Χαλκιάς (ΠΑΟΚ).
Αμυντικοί: Γιούρκας Σεϊταρίδης, Λουκάς Βύντρα, Νίκος Σπυρόπουλος (Παναθηναϊκός), Βαγγέλης Μόρας (Μπολόνια), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Τζένοα), Σωτήρης Κυργιάκος (Λίβερπουλ), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Στέλιος Μαλεζάς (ΠΑΟΚ)
Μέσοι: Κώστας Κατσουράνης, Γιώργος Καραγκούνης, Σωτήρης Νίνης (Παναθηναϊκός), Αλέξανδρος Τζιόλης (Σιένα), Άγγελος Χαριστέας (Νυρεμβέργη), Χρήστος Πατσατζόγλου (Ομόνοια), Σάκης Πρίττας (Άρης)
Επιθετικοί: Δημήτρης Σαλπιγγίδης (Παναθηναϊκός), Παντελής Καπετάνος (Στεάουα Βουκουρεστίου), Φάνης Γκέκας (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ)


Πρώτος αντίπαλος η Νότια Κορέα.
Ευχόμαστε λοιπόν να παίξουμε καλή μπάλα και να ενεργοποιηθεί ξανά η κωλοφαρδία του Ρεχάγκελ. Πέρα άπο τη Ν. Κορέα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη Νιγηρία και την... Αργεντινή των αστεριών (βλ. Μέσσι, Αγκουέρο κλπ), οποία είναι και το φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλου.

Λοιπόν, στις επάλξεις!
Γεμίστε το ψυγείο με μπύρες!
Να είστε σε ετοιμότητα για έγκαιρη παραγγελία πίτσας, σουβλακίων κλπ.
Τακτοποιείστε τα γούρια σας.
Άντε...
να δούμε και λίγη μπάλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες και συ...