Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

Timing

Πάει αρκετός καιρός από την τελευταία ανάρτηση σε αυτό εδώ τα blog.
Βλέπετε, όπως μαρτυρά και ο τίτλος του, "ένα μυαλό χειμώνα - καλοκαίρι" το 'χουμε, οπότε τι να πρωτοκάνει, με τόσες έγνοιες, διλήμματα και ανησυχίες.
Και η αλήθεια είναι πως το τελευταίο χρονικό διάστημα το μυαλό μου είχε κορεστεί από διλήμματα και την ανάγκη σωστών επιλογών. Στο θέμα των επιλογών που κάνουμε καθημερινά στη ζωή μας σκοπεύω να ασχοληθώ σε άλλη άρθρο.

Εδώ θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα "timing" - κατάλληλος συγχρονισμός και συγκυρία.

Βλέπετε, τείνω να γίνω οπαδός της αρχής ότι "το timing είναι πάντα κακό" (αχ αυτός ο Μέρφι). Κάτι το οποίο συμβαίνει συνεχώς γύρω μας: π.χ. στο πότε καλείσαι να λάβεις μια σοβαρή απόφαση, στο πότε χρειάζεται να ταξιδέψεις, στο πότε ξεκινούν νέες υποχρεώσεις, πότε αυξάνεται ο φόρτος εργασίας , πότε θα χρειαστεί να πληρώσεις, πότε πραγματοποιείται μια νέα γνωριμία...
Πρόκειται για απλά κακή τύχη; Για αμετάβλητο πεπρωμένο; Για το φαινόμενο της πεταλούδας; Για μια ανώτερη δύναμη; Άγνωστο.

Και το πιο εκνευριστικό είναι όταν η συγκυρία (ή ευκαιρία ή κομβικό σημείο) παρουσιάζεται με κακό timing! E, δεν είναι σαν να παίζει κάποιος με τα νεύρα σου και να σε κοιτάζει από μια γωνιά γελώντας;

Να δύο παραδείγματα κακού timing

Βέβαια στο δεύτερο, η συγκυρία νίκησε το timing κατά κράτος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες και συ...