Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Έβαλε τα ρούχα του αλλιώς και έγινε ανασχηματισμός

Όχι ο Μανωλιός.
Ο ΓΑΠ.
Αλλά μικρή σημασία έχει, μην κολλάμε.

Ας ακούσουμε προσεκτικά την παραβολή του Αγίου Μνημονίου (μεγάλη η χάρη του):
Έτσι είναι. Παρομοιάζοντας την κυβέρνηση με μια μπάντα ο ανασχηματισμός γίνεται ως εξής: παίρνουμε τον ντράμερ τον βάζουμε στα πλήκτρα, παίρνουμε τον πληκτρά τον βάζουμε στην κιθάρα, φέρνουμε τον κιθαρίστα στη φωνή και καταργούμε τον μπασίστα (έτσι για να δείξουμε ότι κάνουμε ριζικές αλλαγές και ευέλικτο σχήμα).
Ποτέ μου δεν κατάλαβα τη λογική των ανασχηματισμών. Τι δηλαδή, επειδή πχ ο υπουργός υγείας ήταν άχρηστος τον βάζουμε υπουργό παιδείας μήπως τα καταφέρει εκεί; Μα είναι ήδη αποτυχημένος. Ή δηλαδή, επειδή ο υπουργός εσωτερικών έκανε πολύ καλή δουλειά τον βάζουμε μετά σε άλλο υπουργείο για να το σώσει;
Trial and error διακυβέρνηση; Σαν το joker - κι αν σου κάτσει σου αλλάζει τη ζωή; Ίχνος επαγγελματισμού και ευθύνης; (Μπου χα χα χα)

Αλλά ας πούμε, άιντε, ας παει το παλιάμπελο... ανασχηματισμός, παλιά μου τέχνη κόσκινο.
Όμως, ΤΩΡΑ; Αδυνατώ να μπω στο μυαλό του ΓΑΠ.
Έχεις μια λαοθάλασσα φουρτουνιασμένη, ένα απαξιωμένο πολιτικό σύστημα, έναν εξεφτελισμένο πια θεσμό του βουλευτή και μια πρόστυχη καταστρατήγηση του Συντάγματος από τα ξένα(;) κερδοσκοπικά συμφέροντα.
Βλέπεις ότι έχεις αποτύχει παταγοδώς να περισώσεις ό,τι έχει μείνει από την αξιοπρέπειά σου. Έχεις όλο τον κόσμο απέναντί σου να σου λέει "ως εδώ!" και έτοιμο να σε κανιβαλίσει. Και με "Θατσερική" επιμονή, κάνεις ανασχηματισμό.

Η ιστορία έχει δείξει ότι οι ανασχηματισμοί απέτυχαν στην επίλυση μιρκότερων προβλημάτων, θα καταφέρουν να διαχειριστούν στην παρούσα κατάσταση; Οι "ανασχηματισμοί" μας έφτασαν σε αυτό το σημείο σήμερα.
Η μόνη χρησιμότητα των ανασχηματισμών ανέκαθεν ήταν το καταλάγιασμα της λαϊκής οργής.
Κάτι που τώρα, μάλλον, δε θα συμβεί.

Ας καμαρώσουμε όλοι μαζί τους δεινόσαυρους που θα σώσουν τις ζωές μας από το ΔΝΤ: ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Σεισμός σεισμός, Ανασχηματισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες και συ...